Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke Borsaları 2 haftanın en düşük seviyesine indi. ABD başkanlık seçimleri öncesi FBI'ın Demokratların Adayı Hillary Clinton'a e-posta kullanımı konusunda yeniden soruşturma açtığını duyurmasının Clinton'un kampanyasını olumsuz etkilemesi bu düşüşte etkili oluyor. Para birimleri de Mayıs'tan beri en kötü aya ilerledi.

Tokyo'daki Brown Brothers Harriman & Co.'da gelişen piyasa kuer stratejisti olan Masashi Murata, "Clinton sorunu riskten kaçış algısına neden oluyor. Piyasalar ABD seçimlerine dair daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor, hareket bu nedenle büyük değil" diye konuştu.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 ile 18 Ekim'den beri en düşük seviyeye inmesinin ardından ufak değişim kaydetti. Endeks geçen 4 günde %1.6 düştü.

ABC/Washington Post anketinde Clinton'ı destekleyenlerin oranı %46 olurken Cumhuriyetçi Aday Trump'ı destekleyenler ise %45 olarak görülüyor. Bir hafta önce Clinton anketlerde 12 puan öndeydi.

Güney Kore'de gösterge endeks ikinci günde de geriledi. Endeks %0.6 düştü.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi ise Ekim'de %0.7 düşüşe ilerledi.

Won dolar karşısında %0.1 yükselerek 1,143.13'ten işlem gördü. Para birimi 1,148.90 ile 14 Temmuz'dan beri en düşük seviyeye inmişti. Romanya para birimi ley Ekim ayında %3.7 düşerek en kötü performansı kaydetti. Won %3.6, Kolombiya pesosu %3.6 oranında düştü.

Gelişen ülke borsaları geçen hafta da bilançolarla düşmüştü. MSCI Endeksi'nde karlılıklarını açıklayan şirketler olumsuz sürpriz yapmıştı.