Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Başaran Symes, Türkiye’nin bir enerji ticaret merkezi haline gelmesi için yeni buluşlara ve inovatif girişimlere ihtiyaç olduğunu belirterek, ''TÜSİAD bu yolda tüm atılımları destekleyecektir." dedi.

Teknoloji girişimcileriyle iş dünyasını bir araya getiren global inisiyatif HelloTomorrow ile Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen “Enerjinin Geleceği” başlıklı toplantıda, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Symes, TÜSİAD’ın Türkiye'nin bu konuda başarı kazanması için akademik çalışmalara da destek vereceğini söyledi.

Enerji ihtiyacının karşılanmasının gelecek dönemde küresel anlamda önemini koruyacağını belirten Symes, "İklim değişikliğinin önüne geçebilmek için de konvansiyonel metodların yanı sıra yenilikçi metodlara da ihtiyaç var. Şimdiden enerji depolaması, 3D yazıcılar, akıllı şebekeler ve büyük data gibi bu yolda atılmış önemli adımları görmekteyiz." diye konuştu.

Türkiye'nin inovatif girişimcilik konusunda demografik açıdan büyük potansiyel taşıdığını belirten Symes, “Türkiye’nin bir enerji ticaret merkezi haline gelmesi için yeni buluşlara ve inovasyona ihtiyaç var. TÜSİAD bu yolda tüm atılımları destekleyecektir. TÜSİAD olarak çalışmalarımızda teknoloji, inovasyon, büyük data, girişimcilik, eko sistemi ve gençlik platformu gibi tüm ayakları birleştirerek çaba göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gelişmekte olan bir ekonomi olarak Türkiye’nin önceliklerinin altyapı yatırımları, piyasa liberalizasyonu, kanun ve düzenlemeler konusunda reformlar gerçekleştirmek olmasının doğal karşılanması gerektiğini anlatan Symes, “Bununla birlikte Türkiye aynı zamanda, daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya doğru da ilerlemeli. Türkiye’nin genç ve teknolojiden anlayan demografisiyle iş modellerinin bu tarz transformasyonunda çok başarılı olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Inovasyona dayalı girişimciliğin gelecek yıllarda Türkiye’nin enerjide göstereceği atılımlarda en önemli kaynaklardan biri haline geleceğini vurgulayan Symes, TÜSİAD olarak bu konuda danışmanlık görevi üstlenmeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 AA