Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 1 Kasım Salı

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ile Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özinal ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/15.00)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Çankaya Köşkü'nde banka yöneticileriyle bir araya gelecek.

(TBMM/11.30/Ankara/18.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ile Mecliste görüşecek.

(TBMM/13.30/14.30)

4- HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HAK-İŞ ve MÜSİAD'ın yürüttüğü "İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi"nin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/09.15)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yenimahalle'de Bakanlığın Eğitim Dairesi Başkanlığında düzenlenen kaymakamlık kursu açılış dersini verecek.

(Ankara/15.00)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilciliğini ziyaret edecek.

(Ankara/09.30)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, HDP'nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hakkında ayrı ayrı verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler yapılacak.

(15.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

(15.15)

- Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonunda, TBMM Genel Kuruluna bildirilecek 3 kamu başdenetçisi adayının seçimi yapılacak.

(10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı dinleyecek.

(15.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 35. ABD-Türkiye İlişkileri Yıllık Konferansı'nda düzenlenecek panele ve yuvarlak masa toplantısına katılacak.

(Washington)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın İsrail ve Filistin'e düzenlediği dört günlük ziyareti kapsamında Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Ramallah)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

3- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

AA