Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla yarın sabah göreve başlayacak.

DİYARBAKIR VALİSİ "EN KISA SÜREDE ATANACAK" DEMİŞTİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum ataması ile ilgili konuştu. Kayyum ataması için İçişleri Bakanlığı'nda çalışmaların devam ettiği belirten Vali Aksoy, "Mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz" dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atanması planlanan kayyumun vali yardımcısı ya da kaymakam olması bekleniyor.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tarihi İçkale'de yapılan toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı.

"MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE"
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasının ardından gözler atanması planlanan kayyuma çevrildi. Yürürlükte olan mevzuata göre terör suçlamasıyla görevden alınan, tutuklanan belediye başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılabileceğini hatırlatan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmalar devam ediyor" dedi. Kayyum atanması için şartların oluştuğuna dikkat çeken Vali Aksoy, ne zaman atanacağı ile ilgili süre vermenin mümkün olmayacağını ifade ederek "Kayyum için bizimle istişareler yapıldı. Mülki idare amirinin atanmasını bekliyoruz. Sur ilçesi gibi bir vali yardımcısı ya da kaymakamın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum atanmasını bekliyoruz. Yine de her şey İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatifindedir. Ancak mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz" dedi.

Cumali Atilla Kimdir?

1964 Elazığ doğumlu olan Atilla, ilk ve orta öğrenimini Elazığ'da, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı.

Atilla, 1990'da Erzincan kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulunan Atilla, üç yıllık staj döneminde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde kaymakam vekilliği görevini de yürüttü.

Cumali Atilla, daha sonra sırayla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen ve Konya Beyşehir Kaymakamlığının yanı sıra Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevini de yürüttü.

Atilla 23 Eylül 2011'den bu yana Etimesgut Kaymakamlığı görevini yürütüyordu.

Kışanak, 30 Ekim'de tutuklanmıştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Gültan Kışanak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 25 Ekim'de gözaltına alınmış, 30 Ekim'de sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmişti. 

AA / Habertürk - Veysi İPEK-Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR