Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa şirketleri bir yıl içerisindeki en umut verici bilanço sezonuna yönelmiş olabilir, ancak Shire Plc ve Standard Chartered Plc gibi büyük şirketlerden gelen kar sonuçları, bu duruma engel oluyor. 

Stoxx Europe 600 endeks üyelerinin yaklaşık yarısı çeyreklik kar sonuçlarını açıkladı ve bunların yüzde 62'si tahminlerin üzerinde gelerek, JPMorgan Chase & Co. stratejistlerine göre, 2015'in ikinci çeyreğinden bu yana çıkan en iyi sonuca imza attı.

Royal Dutch Shell ve Çin'den Salı günü gelen iyimser haberlere rağmen, Shire ve Standard Chartered'ın tahminlerin altında kalan sonuçları, S&P 500 Endeksi'ni Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.21 aşağı çekerek 11 Temmuz'dan bu yana olan en düşük seviyesine yöneltti.  

Birleşmiş Milletler Hassium Asset Management CEO'su Yogi Dewan, "Piyasa, kötümserliğe yatkın, yani piyasaların yukarı doğru oynaması için daha çok olumlu sürpriz gerekiyor" dedi ve "Özellikle banka hisseleri hassas. Sonuçları kötü gelirse çok zor durumda kalacaklar ve bu da piyasayı hassaslaştıracak. Başka yerlerden gelen daha iyi kar açıklamaları, insanlar makroekonomik belirsizlikler konusunda takıntılıyken kazanç sağlamak için yetersiz kalacak" diye konuştu.