Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İş Bankası ve Akbank ile başlayan faiz indirim kervanına dün 4 banka daha katıldı. Yapı Kredi, Şekerbank ve TEB tüketici kredisi faizlerini düşürdü. Vakıfbank ise tüketicinin yanı sıra KOBİ kredisi faizlerini de indirdi.

Ekonomi yönetiminin iç talebi hareketlendirmek için bireysel krediler ve kredi kartındaki regülasyonları gevşetmesinin ardından bankalar da taşın altına elini koydu. Önceki gün İş Bankası ve Akbank ile başlayan faiz indirim kervanına dün üç banka daha katıldı. Yapı Kredi konut ve bireysel ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını düşürdüğünü açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada, konut kredisi faiz oranının 1 - 60 ay vadelerde yüzde 0.90’a, 61 - 120 ay vadeler için ise yüzde 0.92’ye kadar indirildiği açıklandı. Banka, 25 bin TL ve üzerindeki bireysel ihtiyaç kredilerini ise tüm vadelerde yüzde 1.19’dan başlayan faiz oranlarıyla tüketicilere sunmaya başladı.

Vakıfbank ise KOBİ’lerin her türlü ihtiyacını karşılamak için “KOBİDost Kredi” kampanyası başlattığını duyurdu. Kampanya kapsamında yüzde 0.98 faiz oranı ve 36 aya kadar vadeyle 100 bin TL’ye kadar kredi imkânı sunuluyor. Banka bireysel kredi faiz oranlarında da indirime giderken, 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredilerinde faiz oranını yüzde 1.26’dan yüzde 1.17’ye, 10 bin TL – 50 bin TL arasında ise yüzde 1.26’dan yüzde 1.15’e indirdi. Taşıtta ise faiz yüzde 1.10’a indirildi. Geçtiğimiz aylarda konut kredisi faiz oranlarını aşağıya çeken Vakıfbank, 37-60 ay arası vadelerde yüzde 0.90 ve 61-120 ay arası vadelerde ise yüzde 0.95 faiz oranı uygulamaya devam ediyor. TEB ise yaptığı yazılı açıklama ile konut kredisinde tüm vadelerde yüzde 0.97 olan faizleri 60 ay vadede yüzde 90’a çekti. TEB, taşıt kredisi faizini yüzde 1.12’den yüzde 1.10’a, yüzde 1.40 olan ihtiyaç kredisi faizini ise yüzde 1.20’den başlayan faiz oranına indirdi.

BAŞBAKAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomi kurmayları, geçtiğimiz günlerde faiz indirimi konusunda bankalara peş peşe çağrı yapmıştı.

AKBANK İHTİYAÇ VE TAŞITI DA İNDİRDİ

31 Ekim’de yaptığı açıklamayla tüm vadelerde konut kredilerinde faiz indirimi yaptığını açıklayan Akbank dün de şube ve Akbank Direkt’ten genel ihtiyaç ve taşıt kredileri faiz oranlarını indirdiğini açıkladı. Akbank indirim sonrası, ihtiyaç sahiplerine 48 aya kadar yüzde 1.14’ten başlayan faiz oranlarıyla kredi imkânı sağlarken, taşıt kredilerinde de tüm vadeler için faiz oranını yüzde 1.09’a düşürdü.

Habertürk