Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:35'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Fed'in politika faizini değiştirmemesi ve Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımı için zeminin güçlendiğini kaydetmesinin ardından düşerken, ABD Hazine tahvilleri değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) New York saati ile 14:11'de yüzde 0.8 aşağıda seyrederken ve kaybını yedinci güne taşırken, ABD Hazine tahvilleri yüksek kaldı. Dolar düşüşünü dördüncü güne genişletti. ABD başkanlık seçimlerine bir hafta kala son seçim anketlerinin adayların birbirine çok yakın gittiğini göstermesinin ardından artan belirsizlik, küresel piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Petrol, ABD stoklarındaki rekor artışın ardından sert düştü.

Traderlar, ekonomik büyümenin merkez bankalarının aşırı gevşek para politikalarından uzaklaşmasına yetecek denli güçlü olup olmadığını anlayabilmek için ekonomik verileri dikkatle izliyor. Japonya ve Avustralya merkez bankaları Salı günkü toplantılarında faiz indirimine gitmekten kaçınırken, yatırımcılar halen Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesini bekliyor. Politika yapıcılar 2016 yılına girerken dört faiz artırımı öngörüyordu, ancak Fed henüz bir tane bile yapmadı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren ve bugün sona eren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış için zeminin güçlenmeye devam ettiği değerlendirmesinde bulundu, ancak, şu an için, hedeflere doğru devam eden ilerlemeye yönelik bazı ilave işaret görmek için biraz daha bekleme kararı aldı" dedi.

ABD merkez bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0.25 - yüzde 0.50 bandında bıraktı.

(21:35'te güncellendi)