Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo'da işlem gören hisse senetleri, ABD başkanlık yarışına ilişkin endişelerin etkisiyle küresel yatırımcıların riskli varlıklardan kaçmasıyla, üç ayın en sert düşüşüne yöneldi.

Japonya Topix Endeksi, Salı günü Nisan'dan beri en yüksek seviyesinde kapatmasının ardından, Perşembe günkü resmi bayram öncesi, Çarşamba günü 3 Ağustos'tan bu yana görülen en sert düşüşüne hazırlandı. Yen dolar karşısındaki kazançlarını ikinci güne taşıdı. Washington Post-ABC News anketi, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'un, Hillary Clinton'un önüne geçtiğini işaret etti.

Topix Endeksi yüzde 2'ye yakın gerileyerek 1,365.45 puan seviyesine geldi. Nikkei 225 Endeksi'de yaklaşık yüzde 2 düşerek 17,107.87 puana geriledi. Yen, ABD Doları karşısında TSİ 08:20'de yüzde 0.43 artıda 103.71 seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'da “Trump riski canlandı” diyen SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli stratejisti Chihiro Ohta, “Trump ile ABD'de politikaların doğru bir şekilde nasıl idare edileceğine ilişkin hep bir huzursuzluk var. Yarın Japonya'daki tatil dikkate alındığında, böyle bir belirsizlik döneminde pozisyon artırmanın gereği yok” dedi.