Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in faiz artışı için daha fazla kanıt görmek istediğini belirtmesiyle gelişen ülke para birimlerinden oluşan endeks üç günde ilk kez yükseldi.

Güney Kore wonu yükselişe öncülük etti. Meksika pesosu ise ABD seçimlerine ilişkin anketlerin Trump'ın öne geçtiğini göstermesiyle üçüncü günde de düştü.



Australia & New Zealand Banking'tan Irene Cheung, "Fed adım atmadı, bu da şu an için faiz artırma riskini ortadan kaldırdı. Won da görece olarak daha iyi performans gösteriyor. Kore'deki siyasi skandalda en kötüsü geride kalmış görünüyor" dedi.

Güney Kore'de Devlet Başkanı Park Geun-hye, hakkındaki iddiaların ardından başbakanın ve iki bakanın yerine yeni isimler atamıştı. Won bugün %1 artarak beş haftanın en büyük artışını kaydetti. Para birimi geçen ay siyasi kriz nedeniyle %3.4 düşmüştü.



MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %0.2 yükseldi. Endeks önceki iki gün %0.3 gerilemişti. Tayvan doları ve Tayland bahtı %0.3'er oranda yükseldi.

J.P. Morgan Gelişen Piyasa Volatilite endeksi 10.57 ile 21 Eylül'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Endeks, ABD Başkanlık seçimlerinde iki adayın başabaş gittiğini gösteren anketlerin ardından Ekim sonunda 14 ayın dip seviyesinden yükselmişti.

Diğer yandan Fed'in dünkü faiz kararının ardından Bloomberg Dolar Spot Endeksi Termmuz'dan beri en uzun süreli kaybını sürdürdü. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise %0.2 düşüş sonrası %0.1 yükseldi.