Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı. HDP'li milletvekillerinden Nursel Aydın, Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak, Ziya Pir, Mehmet Ali Aslan, Ferhat Encü, Gürser Yıldırım, Abdullah Zeydan, İdris Baluken ve Leyla Birlik de gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Öztürk yurtdışında bulunuyor.

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonu kapsamında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın Ankara'daki evinde ve Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'daki evinde arama yapılıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı.

Öte yandan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.

HDP GENEL MERKEZİNDE MYK TOPLANTISI

HDP genel merkezinde İdris Baluken, Mithat Sancar ve Aysel Tuğluk gibi isimler durumu değerlendirmek için MYK toplantısı gerçekleştirdi. Polis HDP genel merkezine terörle mücadele polisleri tarafından baskın düzenlenerek toplantı sona erdirildi. Genel merkez boşaltılıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 11 MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekili hakkında adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında yakalama işlemi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tespit edildiği, gözaltı kararları olan Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği belirtildi.

YÜKSEKDAĞ'IN CEZASI ONANMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi onamıştı. Suç terör kapsamında olduğu için Yüksekdağ'ın 7.5 ay hapis yatması gündeme gelmişti.

Habertürk TV