Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil traderları, ekonomistlerin Cuma günü gelecek ABD istihdam raporunun iyi geleceği yönündeki beklentileriyle birlikte, Fed'in ralık ayında faiz artırımına gideceğinden daha emin oluyor.

Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimali, yüzde 78 ile Mart ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmandı. Fed fonlama oranı vadeli kontratlarına göre bu oran geçtiğimiz hafta yüzde 69 seviyesinde bulunuyordu. Bloombeg anketine katılan ekonomistlerin tahminine göre ABD istihdamı Ekim ayında 173,000 artış kaydetti. Söz konusu veri Eylül ayında 156,000 seviyesinde gerçekleşmişti.

Tokyo'da MCP Varlık Yönetimi'nde Japonya biriminde ekonomist ve stratejist olan Hiroki Shimazu, “İstihdam raporu Aralık faiz artırımını onaylayacaktır. ABD ekonomisi toparlanmaya devam ediyor” dedi.

ABD 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Bloomberg Bond Trader verilerine göre Cuma günü Tokyo saatiyle 14:32'de yatay seyrederek yüzde 1.81 oldu. Ağustos 20126 vadeli yüzde 1.5 faizli tahvilin fiyatı 97 9/32 oldu.