Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

DenizBank'ın konsolide aktifleri 2016 yılının dokuz ayında yüzde 8 artarak 122 milyar TL'ye, net kârı ise yüzde 56 yükselerek 1 milyar 105 milyon TL seviyesine ulaştı.

DenizBank, 9 aylık konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş'in görüşlerine yer verildi.

Ateş, Türkiye'nin 81 ilinde ve yurt dışı dahil toplamda 733 şube ve 15 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteren DenizBank'ın konsolide aktiflerinin 2016 yılının dokuz ayında yüzde 8 artarak, 122 milyar TL'ye; net kârının ise yüzde 56 yükselerek 1 milyar 105 milyon TL seviyesine ulaştığını ifade etti.

Bu yılın 9 ayında mevduatın yüzde 11'lik artışla 78,7 milyar TL'ye, toplam kredilerinin yüzde 8'lik artışla 110,8 milyar TL'ye yükseldiğini belirten Ateş, müşteri sayısının da 2015'in aynı dönemine kıyasla 1 milyonun üzerinde yükselişle 9,9 milyon kişiye çıktığını kaydetti.

Ateş, dijital bankacılıkta fark yaratan, sektörün önünü açan yeni nesil ürün ve hizmetleri ile en üst seviyede ulaştıkları başarıların, finansal alandaki yüz güldüren sonuçlardan daha önemli olduğunu vurguladı.

ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) tarafından düzenlenen 2016 yılı BAI Bankacılık İnovasyonu Ödüllerinde tarihi bir başarıya daha imza attıklarını anımsatan Ateş, şunları aktardı:

"Dünyanın En İnovatif Bankası' unvanına layık görüldük. Bankamız böylece 6 yıldır gerçekleştirilen ve küresel çapta rüşdünü ispat etti, 540'ın üzerinde finansal kuruluşun binden fazla proje ile yer aldığı bu prestijli yarışmada 2014 yılının ardından bir kez daha birincilik ipini göğüsleyen kurum oldu. Geçen yıl EFMA Ödüllerinde elde ettiğimiz 'Küresel Çapta İnovasyona Önderlik Eden Kurum' başarısıyla birlikte son 3 yılda global arenada 3. kez büyük ödülün sahibi olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken Türkiye’de de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadık. DNA'mıza işlediğimiz inovasyon tutkusu ile cesur yatırımlarımız önümüzdeki dönemde de sürecek."

"Projelere destek vermeye devam edeceğiz"

Hakan Ateş, DenizBank'ın dijital alandaki başarılarının yanı sıra, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlayan projelerin başlıca finansörlerinden olduğunu ifade etti.

3. Köprü, 3. Havalimanı, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı ile Kamu-Özel Sektör Ortaklı Şehir Hastaneleri gibi kilit projelerin finansman süreçlerinde doğrudan ve dolaylı olarak yer alarak, yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında kaynak aktardıklarını belirten Ateş, "KKTC İçme Suyu ve Ercan Havalimanı projeleri başta olmak üzere Kıbrıs’ta gerçekleştirilen altyapı yatırımlarına 200 milyon dolarlık desteğimiz oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda açılışı yapılan Ankara Hızlı Tren Garı projesinin 200 milyon dolar seviyesinde olan yatırım bedelinin finansmanı için de 160 milyon dolar kredi sağlayan tek banka konumunda bulunuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ateş, geçen 10 yıl içinde 300'den fazla proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladıklarına, geleceği güçlü kılacak proje ve yatırımlara olan katkının bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğine dikkati çekti.

"KOBİ'lerimizin hayatlarını kolaylaştırıyoruz"

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Ateş, DenizBank'ın en büyük pazar payına sahip özel banka konumunda olduğu tarımla birlikte, sektörün üzerinde büyüme gösterdiği KOBİ Bankacılığı gibi kritik faaliyet alanlarındaki başarılı performansını yılın ilk dokuz ayında da sürdürdüğünü vurguladı.

Tarımda 1 milyonu aşan üreticiye 7,5 milyar TL'ye yaklaşan tarım kredileri ve özel bankalar arasında yüzde 35'i geçen pazar payları ile sektörün lider özel bankası olduklarını ifade eden Ateş, bu alandaki varlıklarını farklı projelere verdikleri desteklerle pekiştirdiklerini kaydetti.

Ateş, KOBİ'lere yönelik çalışmalarında ise hizmet verilen müşteri sayısını 1,3 milyona, kredi tutarını da 20 milyar TL'ye çıkartarak önemli bir performans sergilediklerini belirtti.

Niş sektörlerdeki uzmanlıkları ile kendileri için öncelikli olan altyapı, enerji, sağlık, ulaşım ve turizm sektörlerinde kalkınmayı hızlandıracak projelere katkı vermeye devam ettiklerini vurgulayan Ateş, "Bu yatırımlar sayesinde ekonomimizin can damarı olan KOBİ’lerimize de kaynak aktarılmasını sağladık. Bine yakın yazılım ve bilgisayar mühendisinin çalıştığı iştirakimiz Intertech ile geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerimize maliyetlerini aşağı çekecek imkanlar sunuyor, onların hayatlarını kolaylaştırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitim, kültür, sanat ve spora destek veriyoruz"

Ateş, finansal faaliyetlerle ülke ekonomisine sağladığı katkıyı eğitim, kültür, sanat ve spora destek vererek toplumsal alana yaymayı da söz konusu dönemde sürdürdüklerini ifade etti.

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru olan DenizBank'ın, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Konserlerinin kurumsal sponsorluğunu 12 yıldır üstlendiklerini ve Orkestra Akademik Başkent DenizBank Konserleri'ne de destek verdiklerini hatırlatan Ateş, "Bankamız diğer yandan, Türk ve dünya sinemasında kalıcı eserlerin oluşması için en önemli ihtiyaç alanlarından biri olarak görülen özgün senaryo yazımını yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile 2015 yılında hayata geçirdiği 'İlk Senaryo İlk Film Yarışması'na 2016 yılında ismini vererek, sponsorluk desteğini devam ettiriyor." açıklamasında bulundu.

AA