Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ Bloomberg HT'nin canlı yayınına katıldı. Karadağ, işlem saatlerinin değişikliğine dair "hükümet saatlerin geri alınmaması yönünde karar kıldı. Bu bizim önemli finans merkezleriyle işlem saatlerimizi ciddi anlamda etkiledi. İşlem saatlerinin belli düzeyde kesişmesi gerekiyordu" dedi. Karadağ, seans saatinde değişimin amacının finans piyasalarıyla uyumu maksimuma çıkarmak olduğunu söyledi.

Darbe girişimi ve Moody's'in not indirimi kararından sonra yatırımcı güveninde gerilemenin aksine pozitif ilerleme olduğunu belirten Karadağ, 2016'da net yabancı girişinin sadece pay piyasasında 1 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti. Karadağ "Bu rakam yabancı yatırımcının Türk piyasalarına güveninin hala maksimum düzeyde olduğunu gösteriyor" dedi.  

"Yatırım için müthiş fırsatlar var"

Karadağ, "2016'da şu an bizim hisse senedi piyasalarındaki tüm şirketlerimizin değeri zaten dip yapmış durumda. Bu yatırımcı için çok müthiş bir fırsat. Türkiye birkaç seçimi atlattı, darbe girişiimi ve Moody's'in not kararını atlattı. Şu an yatırım yapmak için müthiş fırsatlar var" diye konuştu.