Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz sonrası İzmirde düzenlenen operasyonlarda 4 bin 555 kişi gözaltına alındı, bin 797 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 15 Temmuz sonrası İzmirde polis ve jandarma bölgelerinde 4 bin 555 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların 4 bin 140ı polis, 415ini ise jandarma ekipleri yakaladı.

Polis bölgesinde gözaltına alınan zanlıların 600ünün asker, 425inin polis, 81inin hakim ve savcı, 3 bin 44ünün ise diğer meslek gruplarındaki kişiler olduğu belirtildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden bin 127si serbest bırakılırken bin 384 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı, bin 797si ise tutuklandı.

Zanlılardan 247sinin ise halen polis ve jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Son bir hafta

Öte yandan FETÖ/PDYye yönelik son bir haftada yapılan operasyonların detayları da basınla paylaşıldı.

Buna göre, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkının atandığı 28 Ekimden itibaren düzenlenen operasyonlarda aralarında asker, polis, öğretmen, diyanet ve sağlık personelinin de olduğu 180 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 51i tutuklandı, 17si serbest bırakıldı, 61 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yaptığı açıklamada, FETÖ soruşturmalarının büyük bir titizlik içinde devam ettiğini ifade etti.

Aşkın, FETÖ ile hukuk kuralları içinde, örgütün son üyesi adalete teslim edilinceye kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

AA