Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FBI'ın Hillary Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde e-posta kullanımı konusunda suç işlemediği yolundaki kararı, başkanlık seçimlerine iki gün kala, tekrar seçim yarışı ve piyasalar üzerinde etkili oldu. Rakibi Donald Trum ise, takipçilerine Clinton'ı kovuşturmadan koruduğunu iddia ettiği bu "hileli sistemi" aşmaları çağrısında bulundu.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, 28 Ekim'de Kongre'ye gönderdiği mektupta, Temmuz ayında Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde özel e-posta serverı kullandığı ile ilgili soruşturmayı tamamlayan kurumun, bu soruşturma ile ilgili yeni e-postaları incelemekte olduğunu bildirmişti. Corney, Pazar günü Kongre'ye yolladığı ikinci mektupta, "FBI soruşturma ekibi materyalleri aralıksız olarak incelemekte ve gözden geçirmekte," dedi. Mektup, Temsilciler Meclisi Demokrat Parti California temsilcisi Adam Schiff tarafından açıklandı.

Corney mektupta, "İnceleme sırasında, dışişleri bakanlığı sırasında Hillary Clinton'a gelen ve ondan giden iletişimin tümü incelendi," dedi ve "İncelememize dayanarak, Bakan Clinton ile ilgili Temmuz ayındaki sonuçlarımızı değiştirmedik" şeklinde konuştu.

Comey'in ilk mektubu, başkanlık yarışında anketlere göre Clinton'ın gerisinde kalan Trump'ın kampanyasına yeni bir hava getirmişti. Bu mektubun ardından yarış başa baş hale geldi. RealClearPolitics tarafından hesaplanan anketlerin ortalamasına göre, Clinton Trump'ın 2.2 puan önünde.