Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:48'de güncellendi)

Meksika pesosu, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Hillary Clinton'ın e-posta kullanımı konusunda suçunun olmadığı yolundaki görüşünü sürdürdüğünü açıklamasının ardından, hisse senetleri ile birlikte yükseldi. Güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen satışlarla birlikte yen, İsviçre frankı ve altın değer kaybetti.

Yatırımcıların, Clinton'ın başkanlık seçimi yarışında önde olduğunu öngörmesiyle, MSCI ACW Endeksi, Haziran'dan bu yana olan en büyük yükselişini sergilerken, Dow Jones Endeksi 300 puandan fazla tırmandı ve Avrupa hisseleri dört ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Peso'daki sıçrama ve doların yen karşısında değer kazanması, Demokrat Parti'nin seçimleri kazanmasının piyasalarda fiyatlandığını işaret ediyor. Petrol ve metaller yükselirken, hazine tahvilleri ve altın düşüşe geçti. 

FBI Direktörü James Comey, Pazar günü Kongre'ye gönderdiği ikinci mektupta, FBI'ın Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde e-posta kullanımının, yeni e-postalarının incelenmesinin ardından, suç teşkil etmediği yolundaki kararını koruduğunu açıkladı. Comey, bir hafta önce gönderdiği ilk mektupta, FBI'ın Clinton'ın yeni e-postalarının incelenmekte olduğunu açıklamış ve bu açıklama riskli varlıklarda satış dalgası getirmiş ve ABD hisse senetlerinin 1980'den bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirmesine neden olmuştu. Meksika pesosunun kaderi, başkan seçildiğinde Meksika ile ticaret anlaşmalarının yeniden gözden geçireleceğini ve Meksika-ABD sınırına duvar inşa edileceğini açıklayan Donald Trump'ın kampanyasına bağlı seyretti.

Brüksel KBC Bank NV araştırma başkanı Piet Lammens, "Şu an kısıtlanmış bir küresel rahatlama mevcut" dedi ve "Seçimlere bir gün kala büyük pozisyonlar almak ve her şeyin iyi olduğunu düşünmek mantıksız olurdu" diye konuştu.  
Peso, büyük paralar arasında en çok değer kazanan oldu. 

(22:48'de güncellendi)