Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Şubat'tan bu yana geçirdiği en kötü haftanın ardından, HSBC'nin bankaları yukarı çekmesi ve FBI'ın Clinton'ın e-posta kullanımı konusunda suçsuz olduğunu açıklamasıyla yükseldi.

Avrupa'nın en büyük bankası düzeltilmiş karlarında sıçrama belirttikten sonra, yüzde 4.6 yükseldi. Glencore Plc ve Antofagasta Plc, petrol ve çelik gibi emtiaların yükselmesiyle, yüzde 5.6'dan fazla yükselerek maden hisselerini Stoxx Europe 600 Endeksi endüstri grupları içerisinde en iyi performanslarına yöneltti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, işlemler kapanırken yüzde 1.5'lük sıçrayışla 333.84'e ulaştı ve 18 Ekim'den bu yana olan en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Hisse senetleri göstergesi Cuma günü, ABD başkanlık seçimlerinden önce endişelerin artmasıyla 1994'ten bu yana ilk kez hiç kazanç elde etmeden 11 gün üst üste gerilemişti.

Paris'te Ofi Patrimoine Geston Privee yönetici Jacques Porta, "Avrupa piyasaları, FBI haberinin ardından sıçradı" dedi ve "Bu durum, piyasaların Clinton lehinde olduğunu onaylıyor. Hiçbir şey kesin olmadığı için hala herkes tedbirli" diye konuştu.