Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bugün gerçekleşecek seçimlerde Clinton'un Trump'ın önde olduğunu gösteren anketlerle piyasalar yükselişte.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 3 haftadaki en büyük 2 günlük artışa ilerledi. Güney Kore wonu ve Meksika pesosu yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 artışla 898.17 puan oldu, endeks böylece dünkü %1.7'lik yükselişini sürdürdü. Endeks yıllık olarak da %13 yüksek seyrediyor.

Bugün Jakarta Bileşik Endeksi %1.1 artışla bir ayın zirvesine çıktı. Filipin Borsası %0.6, Malezya ve Tayland borsaları en az %0.3'er oranda arttı. Güney Kore'de endeks %0.2, Hong Kong Hang Seng endeksi %0.2, Çin'de Şanghay borsası %0.6 arttı.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.2 arttı. Won %0.7 ile 2. günde de artarken Malezya ringiti ve Tayland bahtı %0.2'şer oranda arttı. Peso %0.2 ile 4. günde de yükseldi.

Çin yuanı ise altı yılın en düşük seviyesine indi. Ülkede Döviz rezervleri geçen ay ocaktan beri en büyük düşüşü kaydederken ihracat %7.3 düşerek para birimindeki düşüşte etkili oldu.



Gelişen ülke borsaları geçen hafta Clinton'un bazı e-maillerinin soruşturulabileceği haberleriyle %2.8 düşmüştü.

Para birimlerindeki fiyat dalgalanmalarını ölçen J.P. Morgan Gelişen Piyasa Volatilite Endeksi dün 4 ayın en sert düşüşünü kaydetmişti.