Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından 17-19 Kasım'da İstanbul'da Tüketici Hukuku Kongresi düzenlenecek.

Enstitü Başkanı avukat Hakan Tokbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6. Tüketici Hukuku Kongresinde, "12 bankaya karşı 3 kat tazminat davası" için ayrı bir oturum düzenleneceğini söyledi.

Tüketiciler için önem taşıyan bu konunun detaylarıyla ele alınacağını belirten Tokbaş, "12 bankaya karşı 3 kat tazminat davası nasıl açılmalıdır? 3 kat tazminat davasında zarar nasıl hesaplanır? 12 bankaya karşı kolektif tazminat talepleri için gereken usuller nelerdir?" sorularının yanıtlarının bu kongrede bulunabileceğini ifade etti.

Kongrede, bankacılık ve finans, tıp ve ilaç, inşaat, reklam, e-ticaret, sigortacılık, enerji, gıda, elektronik mallar, otomotiv, simsarlık sektörleri ile avukatlık ücret sözleşmeleri ve tüketici yargılaması konularının da ayrı ayrı ele alınacağını aktaran Tokbaş, şunları kaydetti:

"Bu başlıklar altında, finansal tüketicinin korunmasında kamu kurumlarının ve BDDK'nın rolü, banka sözleşmelerinde bankaya tek taraflı yetki veren hükümler, tüketici uyuşmazlıklarında giderler, istinaf mahkemelerinin tüketici hukukuna etkisi, aldatıcı ve örtülü reklamlarla mücadele, ayıplı otomobil alan tüketicilerin hakları gibi birçok konu tartışılacak. Tüketici hukukunun bütün taraflarının bir araya geleceği kongrede, hakimler, akademisyenler, bürokratlar, özel sektör temsilcilerinin oluşturacağı yaklaşık bin kişi, tüketici hukukunun denge merkezlerini keşfetmeye ve tüketicilerin ekonomik hayatlarına yön vermeye çalışacaklar. Sektörün ve tüketicilerin kalbi, tüketici hukukunun gelişmesine katkıda bulunan ve tüketici hukukuna saygılı olan çeşitli kuruluşların desteklediği bu kongrede atacak."


AA