Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Dünya enerji tüketiminde petrolün payının 2040'a kadar yüzde 27'ye gerilemesi, doğalgazın payının ise yüzde 24'e yükselmesi öngörülüyor.

Rusya Federasyonu'na bağlı analiz merkezi tarafından yayınlanan "Rusya ve Küresel Enerji Piyasalarına Dair Öngörüler" başlıklı rapora göre, dünya enerji tüketiminde petrolün payının önümüzdeki yıllarda azalması, doğalgazın payının ise yükselmesi bekleniyor.


Rapora göre, petrolün, dünya enerji tüketiminde geçen yıl itibariyle yüzde 31 olan payının, 2040'a kadar yüzde 27'ye düşmesi bekleniyor. Doğalgazın geçen yıl itibarıyla yüzde 22 seviyesinde olan payının da 2040'a kadar yüzde 24'e yükselmesi öngörülüyor.

Nükleer enerjinin tüketimdeki payının yine 2040'a kadar yüzde 6'ya çıkacağının belirtildiği raporda, hidroelektriğin payının yüzde 3'e ve biyokütle enerjisinin payının da yüzde 11'e yükseleceği tahmin ediliyor. Kömürün dünya enerji tüketimindeki payının ise yüzde 28'den yüzde 25'e düşeceği öngörülüyor.

Raporda, ayrıca Asya ve Afrika kıtalarındaki enerji tüketiminin 2040'a kadar büyük bir hızla artacağı, Çin ve Hindistan'ın da bu süreçte küresel enerji tüketiminde lider konumda olacağı kaydediliyor.

AA