Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil yatırımcısı Bill Gross, Donald Trump'ın zaferinin ve Cumhuriyetçi partinin yönetime geçmesinin ekonomik büyümenin hızlanmasını desteklemeyebileceğini belirtti.  

Gross, Çarşamba günü Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Büyüme engellenmiş durumda" dedi ve "Trump'ın zaferinin bu konuda pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum" diye konuştu. 

Janus Global Unconstrained Bond Fund'ı yöneten Gross, nüfus, borç kaldıraçsızlığı ve teknolojinin işgücünün yerini alması gibi birtakım yapısal faktörlerin daha fazla büyümenin önüne geçeceğini dile getirdi.

BlackRock Inc., Çarşamba günü Trump'ın altyapı harcamalarını artırma planının büyümeyi destekleyebileceğini belirterek karşı pozisyon almıştı. BlackRock, ayrıca Trump'ın vergileri kısma planının tüketici harcamalarını ani bir şekilde artırabileceğini belirtti. 

Allianz SE baş ekonomi danışmanı Mohamad El-Erian, Çarşamba günü Bloomberg TV'ye Trump'ın Washington'da altyapı harcamaları konusunda bir fikir birliği oluşturabilme ve mevzuat reformu yapabilme şansına sahip olduğunu kaydetti. Ancak El-Erian, Trump'ın bir yandan da Meksika ve Çin'e uyguladığı gümrük vergilerinden de sakınması gerektiğini söyledi.  

Gross, Trump başkanlığının sağlık firmalarını etkileyebileceğini, çünkü Trump'ın Affordable Care Act'i ortadan kaldıracağına dair vaatte bulunduğunu ekledi. 

Gross, duruma iyi tarafından bakılırsa, defansif şirket tahvillerinin Trump'ın askeriyeye yönelik finansmanı artırma ihtimalinden yararlanabileceğini belirtti.