Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 10 Kasım Perşembe

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında, Anıtkabir ile Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenlere katılacak.

- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında, Atatürk Anıtı'nda anma töreni düzenlenecek.

- Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılacak.

(Ankara/09.05/10.00/TBMM/09.05/İstanbul/09.05)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında, Anıtkabir'de ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma törenlerine katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/08.45/10.00/12.00/15.30/18.15)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde Anıtkabir'de ve Beştepe Millet Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenlere katılacak.

- Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/08.40/10.00/14.00/16.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu yöneticilerini birlikte kabul edecek.

- Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyaret edecek.

(Ankara/09.45/İstanbul/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege İlleri Tanıtım Günleri açılışına katılacak.

(Ankara/14.30)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, parti genel merkezinde düzenlenecek İl Teşkilat Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda KHK'lar üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.00)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ekonomi Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri görüşülecek.

(10.00)

- TBMM KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile TÜBİTAK Marmara Teknokent Anonim Şirketinin 2013-2014 yılı hesapları ele alınacak.

(11.00/12.30/13.30)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler Toplantısı ile 20’nci Uluslararası İş Forumu'na katılacak, Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/08.00/10.50/12.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Et ve Süt Kurumu Kombina açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım törenine katılacak.

(Sivas/13.30/15.30/14.00)

3- TÜİK, eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen ve toprak konusunun da ilk defa ele alındığı müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında devam edecek.

(Mont Pelerin)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'nde yazar İpek Çalışlar söyleşisi gerçekleşecek.

(İstanbul/8.30)

2- "Vefatının 33. Yılında Osman Yüksel Serdengeçti Özel Etkinliği", Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleşecek.

(İstanbul/18.00)

3- 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında The Marmara Pera'da yönetmen Ömer Faruk Sorak, "Oyuncu Yönetimi" atölyesinde konuşmacı olacak.

(İstanbul/13.00)

4- Yazar Cezmi Bayram, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde "Tanzimat’tan Günümüze Fikir Hareketleri" başlıklı seminer verecek.

(İstanbul/18.30)

5- Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kaleme aldığı ve Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından sahneye konan "Mucize" oyununun galası Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/20.00)

AA