Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:45'te güncellendi)

ABD hisselerinin yükselişi, yatırımcıların Trump'ın iş dostu politikalar uygulayacağı beklentilerinin artmasıyla Dow Jones Endeksi'nin tüm zamanların rekorunu kırmasının ardından gücünü kaybetti. Metaller dolar ile yükselirken tahviller geriledi. 

S&P 500 Endeksi, Dow Jones Endeksi'nin 15 Ağustos'taki rekor seviyesinin üzerine çıkmasının ardından kayıplarını sildi. Bakır, son 5 yıl içerisindeki en büyük arka arkaya sıçramasını kaydetti. Kurşun, çinko, alüminyum ve bunların üreticileri de kazananlar arasındaydı. Dolar, çoğu paralar karşısında değer kazanırken, devlet tahvilleri, Trump zaferinin enflasyonu hızlandıracağına ilişkin beklentilerin artmasıyla kayıplarını genişletti.    

Yatırımcıların beklentileri, Trump'ın çoğu kimse için beklenmedik zaferinin hisse senetlerinde ani düşüşlere neden olması ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara güçlü alımlar getirmesinden bu yana, U dönüşü yaptı. ABD seçimleri sonrası hisse senedi piyasasında volatilitenin artması olağan bir durum, ancak ilk tepkiler genellikle uzun sürmüyor ve bu durum ayrıca, İngiltere'nin Haziran ayındaki halk oylamasında Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) yönünde oy kullandığı zaman da görüldü. Trump, ABD altyapısını yeniden inşa etmek için 500 milyar dolardan fazla harcama yapılacağını işaret ettive aynı zamanda vergilerin düşürülmesini de vaat etti.

New York Wells Fargo Funds Management'ta hisse senedi strateji başkanı John Manley, "Seçimlerden sonraki ikinci günde, seçim sonrası ilk gün olan bitenler sindiriliyor" dedi ve "Seçimler sona erdi. Seçimler öncesi piyasalarda büyük bir belirsizlik mevcuttu. İş dünyası perspektifinden bakılırsa, seçim sonuçları daha az piyasa düzenlemesi anlamına geliyor ve daha az düzenleme de daha çok büyüme demektir. Yani, durum olumlu olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.   

MSCI Asya Pasifik Endeksi, kayıplar ve kazançlar arasında gidip gelmesinin ardından, New York saatiyle 12:03'te yüzde 0.1 yükseldi.

(21:45'te güncellendi)