Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Donald Trump'ın Başkan seçilmesinin yarattığı şok etkisiyle dün sert düşüşler yaşayan gelişen ülke Borsaları yeni günde yükselişe geçti. Tayvan ve Hong Kong borsaları yükselişe öncülük etti.

Malezya ringiti 9 ayın en düşük seviyesine inerken Tayland bahtı ve Türk Lirası Trump'ın korumacı politikalar izleyeceği beklentisiyle düştü. Güney Kore'de 10 yıllık tahvil faizleri ise 8 ayın zirvesine çıktı.

International Securities'den Andrew Sullivan piyasalarda çok fazla belirsizlik olduğunu ve bunun Döviz piyasalarına yansıdığını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün %1.2 yükseldi. Endeks dün %2.5 düşmüş, değerlemeler Temmuz'dan beri en düşük seviyeye inmişti.

Tayvan'da Taiex endeksi ve Hong Kong'ta Hang Seng endeksi en az %2'şer oranda yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi Ocak'tan beri en büyük artışı kaydetti. Endeks dün %2.3 düşmüşü. Filipin, Şanghay ve Vietnam borsalarının her biri en az %1 değer kazandı.

PARA BİRİMLERİ

Ringit %0.5 gerilerken baht bir aydaki en büyük düşüşüne ilerledi.

Meksika pesosu dün %8'den fazla düşüş sonrası bugün %0.3 yükseldi. MSCI Gelişen Piyasa kur endeksi ise dünkü %0.7'lik düşüş sonrası bugün ufak değişim kaydetti.

Scotiabank'ta döviz stratejisti olan Gao Qi, "Trump'ın zaferi ve popülist, korumacı yaklaşımları küresel FX piyasalarını etkileyecek. Asya kurları Aralık'taki FOMC toplantısına kadar dolar karşısında riskten kaçışın artması ve faiz artış beklentileriyle düşebilir" diye konuştu.