Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret etti. Başbakan ile MHP lideri başkanlık sistemi, yeni anayasa ve idam cezası konularını görüştü.

Yıldırım ile Bahçeli 23 gün aradan sonra tekrar bir araya geldi.

Görüşmede, hazırlanan anayasa değişikliğine ilişkin teklif taslağının ana hatları hakkında bilgi vermesi ve ardından iki siyasi partinin görüşlerini açıklaması bekleniyor.

MHP'NİN BEKLENTİLERİ

AK Parti, değişikliği önerisini hazırlarken, Bahçeli'nin olmazsa olmazı "Anayasanın ilk dört maddesi" konusuna özel hassasiyet gösterdiği belirtiliyor. MHP'nin "Hayır" dememesi açısından, AK Parti'nin anayasa değişiklik önerisinde, anayasanın ilk dört maddesindeki hassasiyetleri koruması bekleniyor. İdam konusunda ise her iki partinin de mutabakatı bulunuyor.

Bugünkü görüşmenin ardından, Bahçeli başkanlığında toplanacak MHP yönetiminin, son değerlendirmeleri yapması öngörülüyor.

AK PARTİ'NİN TEKLİFİNDEN NOTLAR

AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifinde, demokrasi ekseninden ayrılmadan, denetim mekanizmalarının işletildiği, kuvvetler ayrılığının hayata geçirildiği güçlü bir icra organı olacak başkanlık modeli yer alacağı öne sürüldü.

AK Parti, başkanlık modelini de içeren anayasa değişikliği teklifi konusunda, bu hafta siyasi partilerle görüşmelerini tamamlayacak ve gelen görüşlerin ardından, taslağa son şeklini verecek.

HABERTURK.COM