Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Antalya'nın Aksu İlçesi Kundu turizm bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un 2009 yılında 1.4 milyar dolara inşa ettirdiği Mardan Palace Otel, borçlarından dolayı Halk Bankası'nın talebi üzerine geçen yıl 3 Haziran'da Antalya 4'üncü İcra Müdürlüğü'nce açık artırmayla satışa çıkarıldı. Bankanın satış talebinden son anda vazgeçmesi üzerine ihale iptal edildi.

Bu kez de alacaklılardan Garanti Bankası otelin satışını istedi. Garanti Bankası'nın talebi üzerine otel, Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkartıldı. 2 Kasım 2015 tarihinde yapılan satış ihalesine tek başına katılan Halk Bankası, açılış fiyatı olan 360 milyon 50 bin lira bedelle oteli aldı. Fakat alacaklılardan Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için dava açtı. Usul yönünden bu dava reddedilince, adını Telman İsmailov'un ve iki oğlunun isimlerinin ilk harflerinden alan AST şirketi ihalenin feshi için Antalya 5'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

İhalenin feshi için açılan davanın görülmesine Antalya 5'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, Mardan Palace'ın satış ihalesini feshetti.

OTELİN SATIŞ İHALESİ FESHEDİLDİ

Mardan Palace Otel Genel Müdürü Çetin Pehlivan, Türk turizminin büyük sorunlarla boğuştuğu 2016 yılı içinde kriz içinde kriz yönetmek durumunda kaldıklarını belirtti. Pehlivan, şunları söyledi:

"Böylesine zorlu bir süreçte kalite odaklı tesisimizi aynı kalite ile ayakta tutmak için; başta tüm Mardan Palace çalışanları ve yönetiminin yanı sıra, her zaman bizlere güvenen ve desteklerini esirgemeyen Mardan Palace dostlarının desteği ile büyük bir mücadele örneği gösterdik. Verdiğimiz bu mücadele sonucunda Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi bugün yaklaşık bir yıldır görülen satış ihalesinin iptali için açılan davayı lehimize sonuçlandırarak, otelin satış ihalesini feshetmiştir."

Bahsi geçen banka borçlarının işletme özvarlığının sadece yüzde 7'si oranında olduğunu dile getiren Çetin Pehlivan, "Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi bunu göz önünde bulundurarak satış ihalesini feshetmiştir. Satış ihalesinin feshi sonrasındaki süreçte, bankalara borçlarımızı ödemek için karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözümler bulma yoluna gideceğiz" dedi.

HT