Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama ile başkanlığa seçilen Donald Trump'ın, yönetimin devir sürecini değerlendirdikleri görüşme sona erdi.

Obama ile Trump'ın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te gerçekleşen görüşmesi, yaklaşık 1 saat 35 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Obama ve Trump, basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

Trump ile "mükemmel bir görüşme" yaptıklarını belirten Başkan Obama, Beyaz Saray'ın işleyişi, iç ve dış politika konularını ele aldıklarını söyledi.

Obama, "Önümüzdeki iki ay boyunca birinci önceliğim, seçilmiş başkanımızın başarılı olmasını sağlayacak geçiş sürecini kolaylaştırmak. Trump'ın ülkemizin karşı karşıya olduğu birçok meseleyle ilgili olarak ekibimle çalışma isteği beni cesaretlendirdi. Parti ve siyasi tercihlere bakılmaksızın hepimizin bir araya gelmesi, yüz yüze olduğumuz zorluklarla mücadelede birlikte çalışılması çok önemli." dedi.

Eşi Michelle Obama'nın da Trump'ın eşi Melania Trump ile bir görüşme yaptığını dile getiren Obama, geçiş süreci yaşayacak Trump ailesinin hoş karşılanmaları için çabaladıklarını ifade etti. Başkan Obama, "Sayın Trump, başarılı olmanız için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim, çünkü siz başarılı olursanız ülkemiz başarılı olur." diye konuştu.

- "Obama ile görüşmekten onur duydum"

Donald Trump da daha önce hiç karşılaşmadığı Obama ile görüşmekten onur duyduğunu belirtti. Büyük saygı beslediği Obama ile görüşmesinin 10-15 dakika sürecekken 1,5 saat kadar devam ettiğini dile getiren Trump, "Başkan ile önerilerine başvurmak da dahil, gelecekte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump, 20 Ocak 2017’de ABD Kongresi bahçesinde düzenlenecek yemin töreninin ardından görevine başlayacak.


AA