Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerindeki yükseliş, yatırımcıların şirketlerin Trump'ın sürpriz zaferinden yararlanabileceği beklentilerinin artmasıyla Dow Jones Endeksi'nin tarihi rekoruna ulaşmasının ardından gücünü yitirdi.

Bankalar ve sağlık hisseleri, Trump yönetiminin piyasalar üzerindeki düzenlemelei azaltacağına ilişkin beklentilerle yükseldi. Endüstri hisseleri, Trump'ın altyapı harcamaları artıracağı vaatiyle tırmandı. Teknoloji hisseleri, büyük şirketlerin kayıplarıyla geriledi.

New York Wells Fargo Funds Management'ta hisse senedi strateji müdürü John Manley, "İnsanlar, Washington'ın bugünkü görünümünün onlar için ne yapıp ne yapamayacağını değerlendiriyor" dedi ve "Kurumlar, piyasaların biraz daha serbestleştiğinin hissiyatı içerisinde ve bu durumu olumlu olarak algılıyorlar. Belirsizlik sona erdi" diye konuştu.

Dow Jones Endeksi, New York saatiyle 14:48'de 269.21 puan veya yüzde 1.5 yükselerek 18,858.90'a ulaştı ve Ağustos'taki rekor seviyesinin üzerinden kapatmaya hazırlandı. S&P 500 Endeksi, yüzde 0.5'lik yükselişiyle 2,173.98'e ulaştı.