Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 11 Kasım Cuma

1-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belarus ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus'ta Bağımsızlık Sarayı'nda resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile baş başa görüşecek.

- Minsk Camisi'nin açılış törenine katılacak olan Erdoğan, Zafer Anıtı'na çelenk koyacak.

- Erdoğan, iki ülke heyetleri arasında Bağımsızlık Sarayı'nda gerçekleştirilecek heyetler arası görüşme ve anlaşmaların imza töreni sonrası ortak basın toplantısına katılacak, Expo Bel'de Türk-Belarus İş Forumu'na iştirak edecek.

(Minsk)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon Valiliğini ziyaret edecek, Trabzon Meydanı'nda halka hitap edecek, "Ovit Tüneli Işık Göründü Töreni"ne katılacak.

- Yıldırım, Rize Valiliği ziyaretinin ardından kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde buluşacak, İstanbul Fuar Merkezi'nde MÜSİAD EXPO kapanış oturumuna iştirak edecek.

(Trabzon/13.00/13.30/14.45/Rize/16.15/17.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Çotanak Arena Stadyumu Temel Atma Töreni’ne iştirak edecek.

(Giresun/14.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hilton Otel'de, Türkiye-Sri Lanka Karma Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komitesi 1. Dönem Toplantısı Açılış Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.30)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, HAVELSAN Simülatör Merkezi'nde AW-139 Simülatör Açılış Töreni'nde yer alacak.

(Ankara/15.30)

4- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1. Kömür Eylem Planı Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/10.30)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Cazibe Merkezleri Toplantısı'na iştirak edecek.

(Van/10.15/12.30/14.00)

3- TÜİK, eylül ayı cari işlemler dengesi ve sanayi ciro endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde 4 gündür sürdürülen müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında sona erecek.

(Mont Pelerin)

2- Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bölge ziyareti kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya gelecek.

(Eriha)

3- Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat, ölümünün 12. yıl dönümü münasebetiyle mezarı başında resmi törenle anılacak.

(Ramallah)

4- Mısır’da kötü giden ekonomiye tepki olarak sosyal medya üzerinden örgütlenen "Garibanlar Hareketi" isimli grubun eylemleri takip edilecek.

(Kahire)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

6- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA