Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:26'da güncellendi)

Küresel piyasalar, tahviller ve emtia ile birlikte, yatırımcıların Trump başkanlığı sonrası uygulanacak politikaları değerlendirmesiyle gelişen piyasalardaki elden çıkarımların artmasıyla geriledi. 

MSCI ACW Endeksi, Eylül'den bu yana olan en büyük yükselişini gerçekleştirirken, Dow Jones Endeksi rekor seviyesinin etrafında dalgalandı. Dolar, Mart'tan bu yana olan en güçlü seviyesine ilerledi. Tahvillerin değerinde bu hafta 1 trilyon dolar erime gerçekleşti. Altın, bakır ve petrol düştü. 

Küresel hisseler, traderların Trump'ın vergileri düşüreceği, kurumsal düzenlemeleri azaltacağı ve harcalamaları büyümeyi teşvik etmek adına artıracağı beklentileriyle bu hafta 1.3 trilyon dolar kazanç elde etti. Bunun yanısıra, yatırımcılar, Trump'ın uygulayacağı politikaların enflasyonu ve faiz oranlarını yukarı çekeceği görüşüyle tahvil değerlerini düşürdü. Fed başkan yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in faiz artırımları için ekonomik hedeflere neredeyse ulaşıldığını belirtti.   

New York Miller Tabak & Co. LLC hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Trump'ın hangi politikaları uygulayacağı ve bakanlar kurulunda kimlere yer vereceğini görmemiz lazım" dedi ve İnsanlar, bu hafta olup biteni sindirmek istiyor" diye konuştu.  

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, New York saatiyle 12:46'da yüzde 0.5 düşerek yüzde 1.6'lık haftalık kazancını sildi.  

(21:26'da güncellendi)