Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Michael Hartnett'ın da aralarında bulunduğu Bank of America Merrill Lynch (BofAML) stratejistlerinin Prşembe günkü bir notunda, Fed faiz artırımı beklentilerine ilişkin gerçekleştirilen bir anketin sonuçları değerlendirildi.

Stratejisterin notuna göre, Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleştirilen ankete dahil olan fon yöneticilerinin yüzde 46'sı Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesine önceye göre daha az ihtimal verirken, yüzde 14'ü faiz artırımı ihtimalinin arttığı görüşünde. Katılımcıların yüzde 39'unun ise görüşlerinde herhangi değişiklik yok.

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 59'u, Donald Trump'ın ABD başkanlık yarışındaki galibiyetinin portföylerindeki nakit miktarını etkilemeyeceğini belirtmiş.

Katılımcıların yüzde 46'sı Trump'ın büyük bir ihtimalle ilk 100 gün içerisinde vergiye ilişkin düzenlemelerde bulunacağı ve altyapı harcamaları gerçekleştireceği görüşünde.

Anket katılımcılarının seçim sonrası varlık tercihlerine bakılacak olursa en popüler işlemler S&P 500 Endeksi'nde yukarı yönlü pozisyonlar, ABD Doları'nda uzun pozisyon, altın alımı ve riskli varlıkların satılması olarak görülüyor. Çok az yatırımcı ABD tahvilleri, Avrupa veya gelişen piyasa hisse senetlerinde alım gerçekleştirmiş.