Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TBMM Anayasa Komisyonu toplantısının ardından HDP'li milletvekilleriyle bölücü terör örgütü lehine slogan atarak propaganda yaptıkları iddia edilen, aralarında HDP'li milletvekillerinin danışmanlarının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, TBMM'de 2 Mayıs 2016'da yapılan Anayasa Komisyonu toplantısının ardından HDP'li milletvekilleriyle Meclis koridorlarında bölücü terör örgütü PKK lehine slogan atan kişileri tespit eden Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için bu sabah saatlerinde Ankara ve Diyarbakır'da operasyon düzenledi.

Operasyonda, HDP'li milletvekillerinin danışmanlarından Murat G. ve Olcay Ç. Ankara'da, Muhammed K. ise Diyarbakır'da gözaltına alındı. Ayrıca, HDP Genel Merkez danışmanı Zülküf K. ile HDP'li bir vekilin danışman yardımcısı Metin K. da Ankara'da yakalandı. Firari bir şüphelinin ise yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Şüphelilerden Metin K'nin evinde yapılan aramada 100 adet mermi, Murat G'nin üst aramasında ise cezaevlerinden gönderilmiş örgütsel içerikli 2 mektup ele geçirildi. Diğer şüphelilerin ikametlerinde ise çok sayıda örgütsel içerikli doküman ile yayın ve dijital malzemeler bulundu.

Ankara'da gözaltına alınan 4 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Muhammed K'nin da gün içerisinde Diyarbakır'dan Ankara'ya getirilmesi bekleniyor.

Şüphelilerin "terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapmak, terör örgütü üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde slogan atmak" iddialarıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

TBMM Anayasa Komisyonu'nun 2 Mayıs tarihli toplantısında milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelmiş, teklifin geneli üzerindeki görüşmeler sürerken toplantıyı terk eden HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, komisyonun bulunduğu Yeni Halkla İlişkiler binasında zılgıt çekip marş eşliğinde slogan atmıştı.

AA