Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcıların Trump başkanlığının ekonomiye ve faiz oranlarına etkilerini değerlendirirken, Dow Jones Endeksi'nin tüm zamanların en yüksek seviyesinin yakınında seyretmesi ve teknoloji hisselerinin gerileyişinin ikinci gününe girmesiyle dalgalandı.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 09:31'de yüzde 0.2 gerileyerek 2,162.67'ye indi ve son beş gün içerisinde ilk kez gerilemiş oldu. Nasdaq 100 Endeksi, büyük ölçekli teknoloji şirket hisselerinin yeni ticaret politikalarının büyümeyi engelleyeceği beklentisine bağlı olarak düşmesiyle yüzde 0.3 geriledi. Dow Jones Endeksi, son üç ay içerisinde ilk kez rekor seviyesinden kapanmasının ardından 18,800'de kalarak fazla değişmedi. 

Finans ve sağlık hizmeti sektörleri, Cumhuriyetçi partinin piyasa üzerindeki düzenlemeleri azaltacağı spekülasyonuna bağlı olarak durumdan en çok yararlananlar oldu.

Londra merkezli Avalon Capital analisti Paul Wildman, "ABD piyasası, Trump başkanlığının neler getireceğini tartıyor" dedi ve "Bence, biraz korumacı bir politika uygulanabilecek olmasına rağmen, iş dünyası için korkunç bir durum söz konusu değil. Piyasa hem Aralık'ta tek faiz artışı olacağı konusunda endişeli, hem de Fed'in gelecek yıl faizler konusunda ne yapacağı konusunu fiyatlıyor" diye konuştu.