Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de yeni Başkan Trump'ın harcamaları artıracağı ve Fed'in sıkılaşmaya devam edeceği beklentileri riskli varlıklara olan talebi azalttı, para birimleri Malezya para birimi Ringit öncülüğünde düştü.

Ringit dokuz ayın en düşük seviyesine gerilerken Güney Kore wonu Haziran'dan beri en düşük seviyeye indi.

Meksika pesosu ise Trump'ın ekibinden bir yetkilinin ticaret konusunda daha yumuşak duruş sinyali vermesiyle dolar karşısında %1.1 kadar yükseldi.

Ringit %0.8 düşüşle 4.3425 dolarla Ocaktan beri en düşük seviyeye indi. Won %0.4 düşerek 1,173.10 ile 28 Haziran'dan beri en düşük seviyeye indi. Tayland bahtı ise bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bloomberg verilerine göre traderlar Fed'den gelecek ay %84 ihtimalle faiz artışı bekliyor. Geçen hafta bu rakam %76'ydı.

Peso %0.7 artışla 3 gündeki %12'lik düşüşün bir kısmını telafi etti.

BorsaLAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.3 düşüşle 8 Temmuz'dan beri en düşük kapanışa ilerledi. Endekste 11 sanayi grubunun 8'i düştü.

Jakarta Bileşik Endeksi %3.2 ile Asya'da en büyük düşüşü kaydetti. Malezya borsası %1.2, Filipinler %1.4, Hang Seng borsası %0.9 oranında düştü. Seul'deki Samsung Futures'ta kur analisti olan Jeon Seung-ji "Piyasalarda Trump belirsizliği var, onun duruşunun enflasyonu yükselteceği ve Fed'in faiz artışını hızlandıracağı beklentisi var" diye konuştu.