Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nabiullina, Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'da, ülke ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Enflasyonun Rus halkı için diğer tüm ekonomik sorunlardan önce geldiğini belirten Nabiullina, Merkez Bankası tarafından faiz oranlarının hızlı bir şekilde düşürülmesi halinde oluşabilecek enflasyon nedeniyle en büyük zararı vatandaşların göreceğini savunarak, "Bu, halkımızın ödemek isteyeceği bir bedel değil." dedi.

Yüksek enflasyonun ticari rekabete de zarar verdiğini ifade eden Nabiullina, mali politikalarının, makroekonomi ve fiyatlarda istikrar sağlayarak enflasyonu önümüzdeki yılın sonuna kadar yüzde 4 seviyesine düşürmek olduğunu bildirdi.

Nabiullina, Rus ekonomisi için önümüzdeki 3 yıllık süreçte iç ve dış faktörlerin zor olacağını vurgulayarak, "Maalesef önümüzdeki 3 yıl boyunca, reformlar açısından da Rus ekonomisinin yeniden yapılandırılmasında önemli bir değişiklik beklenmiyor." ifadesini kullandı.

Gelecek yıl Rus ekonomisinin 2016'dan daha iyi olacağına dair bazı sinyallerin gelmeye başladığını, bazı sektörlerin ise hala istikrara kavuşmayı başaramadığını ifade eden Nabiullina, son 2 yıldır yaşanan krizin olumlu yanlarından birinin, Rus ekonomisinin yeni koşullara adapte olarak daha sağlam bir ekonomik modele doğru evrilmesi olduğunu söyledi.

Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) verilerine göre, eylül ayında yüzde 6,4 seviyesinde olan yıllık enflasyon, ekim ayında yüzde 6,1’e geriledi.

AA