Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Apple ve Microsoft gibi teknoloji şirketlerinin denizaşırı gelirleri konusundaki endişelere bağlı olarak büyük kayıplar yaşamasıyla Pazartesi günü, küçük kazançlar ve kayıplar arasında gidip geliyor. Bu durum, bankaların tahvil faizlerinin Ocak'tan bu yana en yüksek seviyelerine gelmelesi sonucu elde ettiği büyük kazançların önüne geçiyor. 

Dow Jones Endeksi, EST 14:53'te 7 puan artarak 18,854'e yükseldi. S&P 500 Endeksi ise 2,163'te kaldı. 

Teknoloji hisseleri, yatırımcıların Trump politikalarının Çin'deki ve diğer denizaşırı piyasalardaki satışları kötü yönde etkileyeceği beklentisiyle son birkaç gündür geriliyor. 

Bankalar, seçim sonuçlarının belli olmasından bu yana yükselişlerini sürdürüyor. Daha yüksek tahvil faizleri, bankaların borç vererek daha çok kar elde edeceklerini işaret ediyor. Yatırımcılar, Trump'ın mali harcamaları artırma planlarının enflasyonu artıracağı beklentisiyle tahvilleri elden çıkararak tahvil faizlerini yukarı itiyor.

PNC baş yatırım stratejisti Bill Stone, "Piyasa, Trump'ın bazı politikalarının bir yandan ekonomik büyümeyi hızlandırırken bir yandan da enflasyonu artıracağı inancını ortaya çıkarıyor" diye konuştu.