Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Saudi Oger, Ürdünlü Arab Bank'taki yüzde 20 payını 1.1 milyar dolara Fawaz Al Hokair Group'a satıyor. Bloomberg News'in konuyla ilgili ulaştığı kaynaklara göre, Saudi Oger ve Al Hokair arasında ön anlaşma sağlandı.

Konuyla ilgili kaynaklara göre, yetkili kurumlardan izinlerin alınmasının ardından resmi açıklama yapılacak. Suudi Arabistan bankalarının Alhokair'e satın alma konusunda finansman sağladığı belirtiliyor. Haberde henüz kesin bir anlaşma sağlanmadığı ve anlaşmanın başarıyla sonuçlanmasının henüz kesin olmadığı belirtildi.

Saudi Oger, Arab Bank ve Alhokair temsilcileri Bloomberg News'in konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Konuyla ilgili kaynaklara göre, Saudi Oger'in Ürdün'ün en büyük bankası Arab Bank'taki hisselerini satması, şirketin borçlarının geri ödenmesinde kullanılacak. Hariri ailesinin sahibi olduğu ve ana faaliyet konusu inşaat olan şirket, Suudi Arabistan hükümetinin petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından harcamalarını azaltmasıyla yeni fon arayışına girdi.

Bloomberg News haberine göre, Hariri ailesi Dubai merkezli telekomünikasyon şirketindeki payının satışı ile ilgili de görüşmeler yürütüyor.