Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Donald Trump hükümetinin harcamaları artırıp enflasyonu tetikleyeceği, bu durumun Fed'in faiz artışı için elini kuvvetlendireceği beklentisiyle düşen piyasalar toparlanıyor.

Gelişen ülke hisse senetlerinden oluşan endeks ikinci günde de yükselirken Güney Kore wonu ve Tayvan doları para birimlerindeki artışa öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.7 yükseldi. Endekste tüm sanayi grupları teknoloji ve sanayi hisseleriyle yükseldi. Filipin Borsası %1.6 ile Asya'daki en büyük artışı kaydetti. Endonezya'da gösterge endeks %1.3, Güney Kore ve Tayvan borsaları ise en az %0.7'şer oranda arttı.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.1 artarken Tayvan doları ve won en az %0.3'er oranda arttı. Güney Kore wonu Trump'ın Başkan seçildiği günden Pazartesi gününe kadar %3'ten fazla düştü.

Güney Kore Ekonomi Bakanı ekonomi ve finans piyasalarını yakından izleyerek yurtiçi ve yurtdışı belirsizliklerin artması nedeniyle gerekli önlemleri alacaklarını açıkladı.

Malezya para birimi ringit %0.2 geriledi. Ringit böylece 6. günde de değer kaybetti.

Güney Kore tahvilleri yükseldi, 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan düşerek %2.03 oldu. Malezya tahvilleri ise 3 günde ilk kez yükseldi. 10 yıllık faizler 3 baz puan düşerek %4.18'e geriledi.