Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Donald Trump'ın ABD seçimlerindeki sürpriz başarısının ardından Japon Yeni'nde görülen cansızlık, gelişmiş piyasaların en güçlü parasını en zayıf performans gösteren parasına çevirdi. Macro Currency Group'a göre bu aynı zamanda cazip bir alım fırsatı sunuyor.

Londra'da Macro Currency Group'tan Mark Farrington, Japon Yeni'nin yükselişe hazırlandığını çünkü Trump politikalarının siyasi riski tetikleyeceğini ve güvenli varlık olarak yen talebini artıracağını belirtti.

Hazine tahvillerindeki çöküşün de Japon yatırımcıların yerel tahvillere yönelmelerini sağlayabileceğini belirten Farrington, dolar/yen paritesinde daha “mantıklı seviye”nin yaklaşık 100 olduğunu, yani yenin mevcut pozisyonundan yüzde 9 daha güçlü olacağını belirtti. Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan tahmini, paritenin 2017 ortasında 105 seviyesine geleceği yönünde bulunuyor.

Farrington, Salı günü Sydney'de gerçekleştirdiği bir mülakatta “Yen şimdiye kadar faiz farkının sadece olumlu tarafında işlem gördü ve hisse senetleri ve gelişen piyasalara odaklanan riskli varlıkların satışı noktasında işlem görmedi ve o noktaya çok yakınız. Ardından dolar/yen'de önemli bir düzeltme olacak. Yanlış yöne gidiyor ve yıl sona eren değiştirmesi gerek” dedi.