Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kahkari, bankalar ve banka dışı borç veren kurumlar için, başarısız olan finansal kurumların küresel finans piyasaları üzerinde hasara yol açmasına engel olacak bir dizi yeni kural önerisinde bulundu.

Kashkari'nin planının merkezinde, bankaların olası bir kriz dönemindeki kayıplarından korunmaları için tutmakla yükümlü oldukları sermaye tamponunda gidilecek önemli bir artış yatıyor. Planda yer alan diğer bir önemli nokta ise “batmak için çok büyük” olan kurumlarla ilgili. Kashkari'nin planı, ABD Hazine Bakanlığı'na hiçbir bireysel kurumu “batmak için çok büyük” şeklinde nitelendirmeme, ya da bu kurumları daha yüksek sermaye yeterliliğine tabi tutma konusunda çağrıda bulunuyor. Son olarak plan, banka dışı borç veren büyük kurumlar için borçlanmaya yönelik vergi uygulaması önerisinde bulunuyor.

Kashkari, New York Ekonomi Klübü'ne söz konusu planı sunduğu Çarşamba günkü konuşma metninde “Minneapolis'in planının makul maliyetlerle riski azaltma konusunda mevcut düzenlemeden çok daha iyi bir iş çıkardığına inanıyoruz” şeklinde görüş bildirdi.