Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcılar Trump'ın politika planlarının piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendirmeye devam ederken, banka ve endüstri hisselerindeki seçim sonrası yükselişin hız kaybetmesiyle geriledi.

Finans hisseleri, yüzde 11'lik yükselişinin ardından sekiz gün içerisinde ilk kez geriledi. Caterpillar Inc. ve Boeing Co., yüzde 1.2 düşerek endüstri grubunu aşağı çekti. Enerji üreticileri petrolle düştü. Apple Inc. ve Visa Inc., yüzde 2'den fazla yükselerek teknoloji grubunun kazançlarını ikinci gününe taşıdı. 

S&P 500 Endeksi, Salı günü Ağustos'tan bu yanaki rekor seviyesinden kapanmasının ardından, New York saatiyle 14:56'da yüzde 0.2 düşerek 2,175.59'a geriledi. Dow Jones Endeksi, 54.65 puan kaybederek 18,868.41'e indi ve dört aylık en uzun kazançlarını tamamlamaya yöneldi.

Boston Wunderlich Securities piyasa stratejisi müdürü Art Hogan, "Bazen oturup, nefes alıp, 'çok hızlı çok ileri gittik' dememiz gerek" dedi ve "Her ne kadar Cumhuriyetçi yönetimin iş dostu politikalar uygulayacağına inansak da, bu hala gelecek yıla ait bir konu. Gözlerimizi, kısa vadede giderek gerginleşen piyasaya çevirmemiz gerekiyor" diye konuştu.