Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD seçimlerinden bu yana finansal piyasalardaki büyük hareketlerin dikkate değer olduğunu, fakat ABD ekonomsinin görünümünü yeniden değerlendirmek için çok erken olduğunu belirten Minneapolis Fed Başkanı Neel Kahkari, seçim sonuçlarının ekonomik görünümü henüz değiştirmediğini belirtti.

Kashkari, Çarşamba günü New York'ta gerçekleştirdiği bir mülakatta “Eğer deyim yerindeyse yatırımcı işgüdüsünü harekete geçirecek bir çeşit siyasi hamle olsaydı, bambaşka birşey olurdu. Henüz sonuç çıkarmak için çok erken fakat gözümüz açık” dedi.

Minneapolis Fed Başkanlığı görevine Ocak ayında başlayan ve gelecek yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunan Kashkari, ekonominin son birkaç yıldaki yavaş büyümesinden çıkacağına ilişkin herhangi bir işaret görmediğini belirtti.

Kashkari, ekonomik görünümde ABD seçimlerinden kaynaklı olası bir değişikliğin Donald Trump ve kongre tarafından atılacak gerçek adımlara ilişkin gözlemlere bağlı olduğunu belirtti.

Kashkari, “Şu anda kongrenin neyi geçirip geçirmeyeceğine ve Başkan'ın ne önereceğine ilişkin çok fazla belirsizlik mevcut” dedi.