Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 377,15 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,46, holding endeksi ise yüzde 0,37 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,48 ile "Madencilik", en çok gerileyen ise yüzde 1,43 ile "Sigorta" oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki geri çekilme ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının finansal sisteme ek Döviz likiditesi imkânı sağlanması amacıyla rezerv opsiyonu katsayılarında değişiklik yapmasının etkisiyle kazançlarını sürdürdü.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın sunum metninde faiz artışının görece yakın zamanda uygun olacağına karar verdiklerini belirtmesi, aralık ayında düzenlenecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz artırımına yönelik önemli bir sinyal olarak değerlendirildi. Gün boyunca yükselişine devam eden Dolar/TL , Yellen'ın sunum metninin ardından 3,3530 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından 3,34 seviyelerinde dengelendi.

Analistler, yarın piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamaları ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin konuşmasının takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde 76.800 seviyesinin direnç, 74.100 seviyesinin ise destek konumunda bulunduğunu dile getiriyor.

AA