Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın henüz süregelen bir reflasyon sağlayacak denli güçlü olmadığını ve mevcut parasal destek seviyesinin önümüzdeki yıllarda ekonomik görünüm için "kilit bir unsur" olduğunu belirtti.

Draghi, Franfurt'taki konuşmasının metninde, "Mevcut fiyat dinamiklerinde henüz tutarlı bir güçlenme görmüyoruz," dedi ve "Euro Bölgesi ekonomisinde çok sayıda cesaret verici trendler olmasına karşın, toparlanma, süregelen parasal desteğe bağımlı finansman koşullarının bir toplamına yüksek oranda bağlı halini sürdürüyor" dedi.

"Fiyat dinamiklerine ilişkin henüz istikrarlı bir güçlenme görmüyoruz" diyen Draghi, poltika yapıcılar hala önemli ölçüde belirsizlik altında faaliyet gösterdiğini söyledi. AMB Başkanı, merkez bankasının iyileşmenin gücünün bir önceki yıla göre iyi olduğu konusunda kendine daha fazla güvenmek için her türlü sebebinin bulunmasına karşın, ekonomik görünümden emin olamayacağını belirtti.

Draghi, enflasyonun yüzde 2 seviyesindeki hedefin hemen altında ve çok çok yakınında sürdürülebilrmesi için yetkileri dahilindeki tüm araçları kullanacaklarını ve gerekli hamleleri yapmaya devam edileceğini söyledi.