Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Çankaya Köşkü'nde saat 16.20'de başlayan toplantıda, dolar kurundaki artışın yanı sıra, diğer döviz kurlarındaki artışlar da dahil olmak üzere, ekonomiye ilişkin gelişmeler değerlendirilecek.

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ile Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Şakir Ercan Gül ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ katılıyor.

"EKONOMİYLE İLGİLİ TEREDDÜT YOK"

Yıldırım toplantı öncesinde konuya dair "Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını ilgili birimlerin katılımıyla geniş kapsamlı bir şekilde yapacağız. Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarıyla başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini biliyoruz.

Dolar kurundaki bu artış da, diğer döviz kurlarındaki artışlar da dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız rahat olsun, Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok." açıklamasını yapmıştı.


AA