Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta Fed'in faiz artırımına yakın olduğunu açıklamasıyla rekor kuran kur, yeni haftaya da yükselişle başladı. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun yarın yeniden toplanacağı haberinin ardından ise gün boyu 3.38 seviyelerinde seyreden kur geriledi.

Kur saat 15:17 itibariyle 3.3548'den işlem görüyor.



Geçtiğimiz hafta Yellen'ın açıklamaları sonrası 3.40'ı aşan kur Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun toplantısıyla rekor seviyelerin altına gerilemişti. Döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin ele alındığı ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın da katıldığı toplantının ardından yapılan açıklamada "Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacak. Reel sektörün desteklenmesine yönelik  adımlar devam edecek. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak" denilmişti.

Kurda geçen hafta yaşanan sert hareketlerin ardından piyasada gözler TCMB'nin Perşembe günkü toplantısına çevrilmiş durumda.

Odeabank ekonomisti Şakir Turan Bloomberg HT'ye kurda küresel gelişmelere bağlı bir seyir olacağını belirtti. Turan, "Merkez Bankası'nın bu hafta yapabileceği nette dengeleyici ama önemli ölçüde de bankanın kredibilitesini güçlendirecek bir hamle TL'de satış baskısını hafifletebilir. Bu hafta Şükran günü nedeniyle piyasalar daha sakin olabilir. Biz TL'de bir miktar toparlanma bekliyoruz." yorumunu yaptı.



Yurtdışında ise Çarşamba akşamı Fed'in toplantı tutanakları izlenecek.