Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rabobank bugün yayınladığı müşteri notunda, Dolar/TL kurunun halihazırda en aşırı alınan dolar paritelerinden biri olduğu belirtildi.

Rabobank stratejistleri, dolar/TL kurunda, 70'in üzerindeki seviyelerin aşırı alıma işaret ettiği teknik gösterge RSI'nin 89 seviyesinde bulunduğunu söyledi. RSI göstergesinin, 2008 yılında finansal krizin başları ve 2013'ün ikinci yarısındaki dolar/TL kurundaki hareketlenmeye göre dahi daha yüksek olduğu belirtildi.

Rabobank raporunda, dolar/TL kurunda haftalık RSI göstergesinin 81 eşiğine yaklaştığı ve bu seviyelerin en son görüldüğü 2014 ve 2015 yıllarındaki 3 rallide kur hareketinin sona erdiği ancak, rallinin sona ermesi için bir gelişmenin tetikleyici görev görmesi gerektiği hatırlatıldı.

Raporda şu ifadelere yer verildi: "(TCMB) Geçtiğimiz ay faiz oranının, Mart ayında başlayan genişleme döngüsünden bu yana ilk kez, sabit tutulması Türk lirasında ancak kısa vadeli bir rahatlama yaratmışken, Türk politika yapıcılar Perşembe günü faiz artırma ihtimalini ciddi şekilde değerlendirmeli. Sonuçta, manşet enflasyon halhazırda orta vadeli plandaki hedefin üzerinde bulunuyorken, zayıflayan TL enflasyonist baskıları artırabilir. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, Ocak 2014'te olağanüstü toplantıyla faiz oranlarını agresif bir şekilde artıran selefi Başçı ile benzer bir ikilem yaşıyor. Ortada bir karar"