Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Belgin Madeni Yağlar EFQM mükemmellik yetkinlik programı kapsamında 5 yıldız alan ilk Türk madeni yağ şirketi oldu

Belgin Madeni Yağlar kendi kategorisinde yerli ve yabancı firmalar arasında, mükemmellikte yetkinlik modelinin 32 alt kriterinde 501 ve üstü puan ile EFQM tarafından 5 yıldız alan ilk madeni yağ şirketi oldu. 16 Kasım’da düzenlenen ödül töreninde 5 yıldız ödülünü Belgin Madeni Yağlar Genel Müdürü Ahmet Belgin, KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Necati Bülent Hakoğlu’ndan aldı.

Belgin Madeni Yağlar yurtiçinde ve yurtdışındaki çeşitli sektörlere Metal İşleme Yağları, Endüstriyel Yağlar, Gresler, Otomotiv Yağları ve Deniz Yağlarından oluşan 5 ana ürün grubu altında 34 ürün grubunda, 1000 çeşit değişik ürünü sanayinin ve tüketicinin kullanımına sunuyor.

Türkiye'nin önde gelen madeni yağ ve gres üreticilerinden Belgin Madeni Yağlar, sektördeki faaliyetlerine 1953 yılında başladı. 1997 yılına kadar üretimini İstanbul Göztepe’de sürdüren Belgin, 1997 yılının ikinci yarısından beri Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde 25.500 m2 alan üzerinde 40.000 ton/yıl kurulu kapasiteye sahip tesislerinde üretimini sürdürüyor

EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı), Avrupa firmaları arasında rekabetçiliği desteklemek üzere 1992 yılından bugüne her yıl, bu modeli en iyi şekilde uygulayan kuruluşları ödüllendiriyor. Bu programın bir parçası olarak Mükemmellikte Yetkinlik, başarılı kuruluşların performansını derinlemesine analiz eden ve başarılarının tanınmasına imkan veren önemli bir değerlendirme çalışması.