Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., 2017 yılının erken dönemine ilişkin petrol tahminini yükseltti. Bankanın açıklamasında, OPEC'in küresel piyasalarda istikrarı sağlayacak bir petrol anlaşmasına varma ihtimaline yönelik ”taktiksel yükseliş beklentisi” içerisinde olduğu ifade edildi.

Yatırım bankası New York'ta işlem gören petrolün varil fiyatının, OPEC'in petrol üretimini günlük 33 milyon varile indirmeye ilişkin bir anlaşmaya varacağı ve Rusya'nın üretim seviyesini donduracağı varsamyımına dayanarak, 2017 yılının ilk yarısında daha önceki 45 dolar ve 50 dolar seviyelerinden, ortalama 55 dolar seviyesine yükseleceği yönündeki beklentisini dile getirdi.

Damien Courvalin'in de aralarında bulunduğu Goldman analistlerinin kaleme aldığı araştırma raporunda, “Gelecek yılın sonuna doğru arzın talebin önüne geçeceğine ilişkin küresel petrol piyasasına duyulan güven ile düşük maliyetli üreticilerin envanteri normalleştirmeleri için üretimde hızlı bir azaltıma gideceklerine yönelik güçlü bir neden olduğunu düşünüyoruz” dedi.