Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Fischer New York'taki konuşmasında, "Büyüme yükseldi, enflasyon yüzde 2 yolunda güçleniyor. İstihdamdaki artış sağlam, ekonomi oldukça iyi performans gösteriyor. Ekonomi Fed'in ikiz hedefine yakın" ifadelerini kullandı.

Fischer, makroekonomik politikanın sadece para politikasından oluşmadığını, düşük faizlerin ABD finansal sistemi erozyona uğrattığına dair henüz işaret bulunmadığını ve altyapı, eğitim ve etkili regülasonlar gibi bazı mali politikaların ekonomik potansiyeli artırabileceğini söyledi.

Fischer konuşmasının soru cevap kısmında "Uzun vadeli faiz oranları hala düşük" dedi.

ABD'de altyapı yatırımı ihtiyacı bulunduğunu ancak ABD bütçe açığını artırmak için fazla alan bulunmadığına dair endişeler olduğunu söyledi.

Fischer, "Büyümeyi artırıcı mali önlemler muazzam olurdu" dedi.

İstihdam piyasasında hala açık olduğuna dair argümanın geçerli olduğunu söyleyen Fischer, Fed'in ikiz hedefleri doğrultusunda karar aldığını belirtti. Fischer konuşmasında, merkez bankası bağımsızlığına tekrar vurgu yaptı.

Fischer, ABD'de faiz oranının daha normal seviyelere gelmesinin ardından Fed'in bilançosunu küçülteceğini ve Fed'in enflasyonu da hesaba katacağını FOMC'nin enflasyona odaklı kalmaya devam edeceğini söyledi. Fischer, Fed'in parasal genişleme politikasının etkili olduğunu kaydetti.

Fischer ticaret savaşlarının tehlikeli olduğunun farkına varılacağını umduğunu sözlerine ekledi.